Energie Aanbieders Vergelijken

De energievergelijker berekent de beste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste contract weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de de onkosten op jaarbasis berekenen en de prijs per kilowattuur stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder andere beoordeling, duurzaamheid, geldigheid en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de slimste beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn immer actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen onmiddellijk of in linea recta belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij bekomen van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Welkomstkorting en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting over het algemeen aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig overeenkomst gaat en elk twaalf maanden energie vergelijkt en overstapt, kun je elk 12 maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstkorting ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Online goedkopere energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de meest voordelige energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstover het algemeen verouderde energieprijzen die in de regel hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus besparen door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap tevens een zogenaamde welkomstactie. Dit kan bijvoorbeeld een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk jaar weer overstapt dan krijgt u continu weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw speurtocht makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de optie om op een snelle manier de meest voordelige energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energiemaatschappij de voordeligste is.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel online afsluiten op de website van de energieleverancier. Na het vinden van uw nieuwe overeenkomst hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s schelen. De kosten voor gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie verschillen flink per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het important om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kosten voor stroom en gas per verzekeringsmaatschappijen van gaslicht flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een overeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier uitgebreid de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer rekening houden met de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de gaskosten per kubieke meter. Het is tevens interessant om te controleren of het een vast of variabel tarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak aanstonds een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen normaal gesproken één, drie of 5 jaar, al zijn er Vandaag de dag ook overeenkomsten voor 2 of vier kalenderjaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer ook wat anderen over een leverancier van gas en licht denken! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier. Zoals bij energie aanbieders vergelijken.