De energievergelijker berekent de beste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor licht en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst weergeven. De kostprijs voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze manier kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de kosten per jaar herleiden en de prijs per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan acuut op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd twee weken wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je standaard aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Bij ons zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per kalenderjaar betaalt. We raden je aan om ook naar 1-jarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere prijzen én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Welkomstbonus en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus in de regel aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een éénjarig contract gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk 12 maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt vaak tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Stap over naar de meest voordelige energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de meest goedkope energieleverancier te vinden. Filter op energiesoort of contract of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal een mogelijkheid op welk moment u begint met energie vergelijken. U kunt zo efficiënt een optie zijn waar het de energieprijzen aangaat maar ook op het feit of het energiebedrijf u groene stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop zoekwerk waardoor het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn consumenten die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert algemeen grijze stroom zonder poespas.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u onverwijld zien welke energieaanbieders er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke prijs en welke momenteel de voordeligste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk onverwijld welk energiecontract het voordeligste past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waardoor u veel meer kan uitsparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 geld overhouden gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! energie bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie verschillen ontzettend per energieleverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Lange tijd bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de meest voordelige leverancier te vinden? En dat u hierdoor veel geld kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is tevens nog eens erg eenvoudig. En overstappen daarna ook!

  • Slechts enkele minuten werk.
  • Overstappen is in enkele stappen en u bespaart simpelweg.
  • Het gewin is al efficiënt enkele honderden euro’s

Gas en licht vergelijken loont! tevens u kunt honderden euro’s op jaarbasis minder besteden aan uw gas- en stroomkomsten. U kunt er mogelijkerwijs wel voor kiezen om uw contract voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u beschermd tegen nieuwe prijzen. Maar, gas- en stroomleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u van profiteren door jaarlijks een andere provider te kiezen. Vergelijk dus voor de duur van het contract om is opnieuw uw kosten aan energie op deze website en profiteer van veel voordeel.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse huishoudens betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. ook al was het zo dat elektriciteit bijvoorbeeld maar €0,07 per kWh kost ligt de prijs enorm hoger, dit komt door drie,5 cent btw en maar liefst 12 cent belasting op energie. In feite bestaat een heel groot stuk van uw rekening voor energie uit energiebelastingen en btw! Een gemiddeld gezin verbruikt jaarlijks 1.525 m3 gas en drie.340 kWh elektriciteit wat plusminus neerkomt op een kostenpost van €147,00 per maand. verzekeraars van gaslicht mogen zelfstandig hun tarieven bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximaal tarief. De uiterste kosten voor gas en licht worden bepaald door de ACM. Kent u uw precieze verbruik? Dan kunt u met onze energievergelijker simpel het meest voordelige energieovereenkomst afsluiten. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de goedkoopste keuze zoeken. Zoals bij energie tarieven vergelijken.