De energievergelijker berekent de beste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het beste contract vaststellen. De premie voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en kosten per kilowattuur terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de jaarkosten herleiden en de lasten per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan stante pede op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, mits dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt immer veertien dagen wettelijke bedenktijd en lopende het overstapproces blijf je algemeen aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Overstappen is geld overhouden

Wist je dat wisselen je een besparing kan opleveren van wel een paar honderd euro? Ben je sinds de openbreking van de energiemarkt nog nooit overgestapt van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 300.

Welke energieleverancier het betere bij jou past, hangt af van jouw voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energieovereenkomst met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de looptijd van je overeenkomst dezelfde kosten voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De keuze is aan jou!

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij te allen tijde rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al bekomen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Online de meest voordelige energiebedrijven vinden

Onze website heeft de meest goedkope energieleveranciers, acties, prijzen en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de voordeligste energieleverancier voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers eenvoudig op een rij. Op die wijze kunt u de meest voordelige energie vinden en kiezen. Vanzelfsprekend zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een betere aanbieding heeft gevonden kunt u deze eenvoudig via de tool vinden op de website van de energieleverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier van energie flink verschillen en dit kan op maandbasis al gauw honderden euro’s schelen. De tarieven voor energie bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen enorm per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij eenzelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het interessant om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de beste energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel uitgaven aan energie kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is snel gedaan.
  • Het gewin is al in enkele stappen enkele honderden euro’s

Gas en stroom vergelijken loont! tevens u kunt 100-en euro’s op jaarbasis minder besteden aan uw gas- en lichtksoten. U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om uw overeenkomst voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u beschermd tegen stijgende prijzen. Maar, verzekeringsmaatschappijen van gaslicht bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u geld aan verdienen door ieder jaar een andere provider te kiezen. Vergelijk dus elke 12 maanden opnieuw uw energiekosten op hier en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor stroom en gas per energiebedrijven flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste lasten die de energiemaatschappijen in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is wel eens een optie dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier zelfstandig de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per kubieke meter. Het is tevens belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vast tarief betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom hebben veel leverancier kortingen om klanten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen over het algemeen 1, drie of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig tevens contracten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Controleer tevens wat overige consumenten over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij gas water licht vergelijken.