De energievergelijker berekent de beste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste contract aanbieden. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u precies de jaarkosten terugvinden en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan meteen op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je gangbaar aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe aanbieder heb je 2 weken bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder het contract bij de vorige aanbieder op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf opzeggen.

Welkomstkorting en

Veel energiemaatschappijen bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus meestal aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig overeenkomst gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstbonus. Die welkomstbonus ligt over het algemeen tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De goedkoopste energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiebedrijven proberen online op energievergelijkers als meest goedkope energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energieaanbieders concurreren voornamelijk op prijs. De meeste mensen kiezen namelijk de meest voordelige energieleverancier. De energieleverancier die als goedkoopste in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.uitgaven aan energie bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie verschillen flink per leverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de kosten. Jarenlang bij eenzelfde leverancier blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kosten voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste tarieven die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website eenvoudig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in premie bepalen. Check om die reden zo goed als mogelijk wat de meridiane premieprijs per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom voeren veel leverancier van gas en licht speciale acties om klanten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager energietarief of een ander cadeautje!
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen in de regel 1, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag ook overeenkomsten voor 2 of 4 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Bekijk tevens wat anderen over een energieleverancier vinden! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij goedkoopste energie.