De energievergelijker berekent de laagste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor licht en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract aanbieden. De prijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw verwachte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de de kosten op jaarbasis berekenen en de prijs per kilowattuur stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je daardoor honderden euro’s per kalenderjaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op jouw energiekosten? Gaat heel snel, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Leveranciers vergelijken

Op onze website kun je contracten van alle energieaanbieders vergelijken. Wij geven je een compleet overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waarmee we over het algemeen betere prijzen kunnen bieden. Ook de energieverzekeringsmaatschappijen waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Wat ga ik besparen bij de voordeligste energieleverancier?

Welke energieleverancier de meest goedkope energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke geval af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstbonus heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigsheidsduur van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk kalenderjaar overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u ogenblikkelijk zien welke energiebedrijven er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke premie en welke momenteel de meest goedkope is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk aanstonds welk energieovereenkomst het beste past bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waarmee u veel meer kan geld besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 besparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven veranderen flink per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de kosten. Jarenlang bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor energie per leveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de energiemaatschappijen doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen een mogelijkheid dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via deze website safe de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per kubieke meter. Het is ook belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel tarief is. Bij een vast tarief betaalt u de volledige contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden voeren veel leverancier van gas en licht speciale acties om consumenten aan te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen over het algemeen een, 3 of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag ook aanbiedingen voor 2 of 4 12 maanden. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Controleer ook wat andere gebruikers over een leverancier vinden! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij goedkope energieleverancier.