De energievergelijker berekent de laagste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze manier het beste overeenkomst vaststellen. De prijs voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de slimste beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je daardoor honderden euro’s per 12 maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt uitsparen op je energiekosten? Niet moeilijk, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je overeenkomst overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Tevens ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al verwerven hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen 2 maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige contract afloopt.

Online voordeligere energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de goedkoopste energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstover het algemeen verouderde energieprijzen die vaak hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus besparen door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap ook een zogenaamde welkomstactie. Dit kan bijvoorbeeld een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk kalenderjaar weer overstapt dan krijgt u steeds weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw speurtocht makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de optie om op een snelle manier de meest goedkope energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier de meest voordelige is.

Overstappen via de energievergelijker

Via de energievergelijker kunt u probleemloos online overstappen. Onze energievergelijker wordt dagelijks gecontroleerd en bijgewerkt indien nodig. Tevens alle energie aanbiedingen worden linea recta bijgewerkt als er een wijziging is geweest in de tarieven of de kortingsacties. Heeft u vragen over onze energievergelijker dan kunt u immer contact met ons opnemen. Onze energievergelijker staat onder toezicht van de ACM. Voor een zorgeloze overstap bent u op onze website op het juiste adres. Met onze energievergelijker vinden wij de betere deal. Probeer de online energievergelijker eens uit en bereken uw voordeel. gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie verschillen ontzettend per leverancier en ook uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het belangrijk om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor gas en licht per leveranciers flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste tarieven die de energieaanbieders doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een overeenkomst bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via deze website safe de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiemaatschappijen kunt u onder meer kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in kostprijs schelen. Controleer daarom zo goed als mogelijk wat de meridiane maandpremie per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden gebruiken veel leverancier van gas en licht kortingsacties om klanten te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een kosteloos tablet, een lager tarief voor energie of een ander presentje!
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen in de regel 1, 3 of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens aanbiedingen voor 2 of 4 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Bekijk ook wat anderen over een leverancier van gas en licht vinden! Op deze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier. Zoals bij stroomleverancier vergelijken.